👉🏻 Vi anbefaler at du er med i vår offisielle Discord server! 🔥
👉🏻 Samtykkeskjema til de som er under 16år 👍🏻
Pst... hei du... 😏 vi har en 👉🏻 Instagram 👈🏻 konto, følger du oss? 🙄

Om BitHack Dataparty

BitHack » Informasjon » Om oss

BitHack er et datatreff/LAN-party arrangert av den frivillige non-profit organisasjonen BitHack Dataprty (Org. nr: 911 966 816).

BitHack har siden 2011 arrangert datatreff for ungdommene i regionen Ørland og Bjugn, da vi mener det er vår samfunnsplikt å tilby en slik opplevelse i nærmiljøet.

Historien

Før BitHack var en realitet var det det kommunale organet Ungdommens Hus som stod for datatreff/dataparty i lokalmiljøet Ørland/Bjugn.

I 2009 og 2010 arrangerte Ungdommens Hus, med bistand fra VG2 Data- og elektronikk ved Fosen VGS, KulturLAN og ØrLAN. Begge arrangementene ble en braksuksess, og senere i 2010 ble det første BitHack arrangert.

Alle datatreffene arrangert i regi av Ungdommens Hus ble holdt i Ørland Kultursenter. KulturLAN ble holdt i byggets BlackBox, og huste i overkant 40 personer. ØrLAN og BitHack 2010 på sin side fant sted i Store Sal som huste 120 deltakere.

Privatisering, rekruttering og fortsettelsen

Grunnleggeren av BitHack, Endre Hovde, som var en av nøkkelpersonene bak KulturLAN, ØrLAN og Bithack 2010, bestemte seg for trappe ned samarbeidet med Ungdommens Hus som hovedarrangør og heller rekruttere ungdommer som delte hans lidenskap for digitalkultur og datatreff.

Endre hentet inn Christopher Brown, Vegar Hatlen, Håvard Ramberg og Tore Leth-Olsen som på den tid gikk VG1 Elektro. Etter mye frem og tilbake ble endelig BitHack 2011 arrangert. BitHack 2011 holdt sted i Ørlandshallen som huste 200 personer; det største datatreffet i Ørland/Bjugn noensinne.

Etter mye trøbbel med nettverket kunne vi likevel fastslå at det var et dugende bra arrangement. Et datatreff som er skapt for Ørland/Bjugns ungdommer.

Suksessen

Selv om det ikke ble arrangert noe Bithack i 2012, grunnet Endres tjeneste i militæret, lå vi ikke helt på latsiden.

Et massivt innkjøp av utstyr og et nytt medlem i vårt styre; Erlend Rædergård, bygde opp våre forventninger om at BitHack 2013 kom til å bli det beste datatreffet i Fosen noensinne.

Det var derfor spente deltakere som ankom BitHack i 2013. Etter fiaskoen med nettverket 2 år tidligere var dette nødt til å bli et kjempearrangement, og vi kunne ikke vært mer lettet da det hele var over.

2013 ble en suksess for oss og en stor seier for den digitale kulturen på Fosen.

2014 ble også et godt år. Vi hadde to arrangement, BitHack 2014 og et mindre BitHack MiniMakers i forbindelse med MakerFaire på Brekstad i november 2014.

2014 ble et år der vi virkelig satset stort på konkurranser og underholdning. Laser Tag og flere spillkonkurranser skapte en elektrisk stemning.

Styret

Member

Endre Hovde

Styreleder og webansvarlig

Endres primære arbeidsoppgaver er å sørge for at vår nettside er operativ og bistår ellers med forefallende ting.

Member

Vegar Hovde Hatlen

Styrets nestleder, teknisk- og sponsoransvarlig

Vegar har overordnet ansvar for alt av tekniske løsninger for BitHack Dataparty, og forsøker alltid å forbedre og finne nye innovative løsninger for våre deltakere.

Member

Håvard Hammer Ramberg

Styremedlem og nettverksansvarlig

Håvard konfigurerer og setter opp nettverket for deltakerne, som gir brukerne hastigheter tilsvarende normalt bredbånd for 200 husstander.

Member

Håkon Borgen Berg

Styremedlem og strømansvarlig

Håkon sørger for at alle deltakere har strøm under BitHack Dataparty, og er glad i Ohms lov.

Member

Christopher Johan Brown

Styremedlem og sikkerhetsansvarlig

Christopher sørger for sikkerheten under arrangementet, og at alle deltakere befinner seg under trygge og gode omgivelser.

Hovedsponsor

Samarbeidspartnere